Formar-te, amb aquest esdeveniment satèl·lit que es realitzarà el dia 4 de novembre, de 09:00 a 19:00 en la seva seu, emmarcat dins de la setmana del Talent i prèvia al Saló d’Ocupació (9, 10 i 11 de novembre), busca oferir al participant, a través de conferències i tallers, una visió del mercat laboral del futur, així com ajudar a descobrir el talent que tothom tenim i com desenvolupar-lo en el nou paradigma post-COVID.
Què trobaràs a la jornada Talent en Acció?
La jornada Talent en Acció, promoguda i organitzada per Formar-te, a la nostra seu, t’ajudarà a:
Entendre el nou marc laboral post-COVID, així com saber quins sectors i necessitats laborals tenen i tindran una alta demanda d’ocupació. | |
Descobrir el teu talent (si si, tu tens TALENT!). | |
Conèixer i orientar-te en la certificació del teu TALENT, així com conèixer els diferents plans de formació i de certificació que tens al teu abast. | |
Connectar-te amb les diferents fonts de demanda de talent, així com conèixer les diferents ajudes existents a l’emprenedoria i autoocupació. |
Com es desenvoluparà aquesta jornada?
Per a dur a terme aquest procés de descobriment del TALENT, es realitzaran conferències i xerrades en què participaran experts del sector de la orientació i formació.
La COVID-19 ha afectat el mercat de treball de Catalunya i costarà anys de recuperar els nivells d’ocupació previs a la pandèmia. A més, la crisi sanitària accelerarà l’adopció de l’automatització en molts sectors econòmics, les ofertes de treball es reduiran i només unes determinades ocupacions tindran més oportunitats laborals que unes altres. Aquestes són algunes tendències laborals que es veuran d’aquí al 2030 als països de la UE, segons l’estudi The future of work in Europe, realitzat per la consultora McKinsey Global Institute.
Tractarem aquest tema mitjançant una conferència amb un/a expert/a en la matèria per tal d’avaluar la situació del mercat laboral post-pandèmia, les seves conseqüències i donar a conèixer aquells sectors productius que tindran més demanda laboral.
Aquesta activitat va dirigida prioritàriament a responsables d’agents econòmics, orientador/es laborals, centres de formació i persones amb TALENT en recerca de feina o millora de la seva ocupabilitat.
Si trobes interessant aquesta activitat és perquè ja fa temps que et balla pel cap una idea de negoci i no saps com començar a donar-li forma. O potser estàs buscant una millora o un canvi laboral que et permeti desenvolupar el teu TALENT i sents que podries fer-ho perquè t’apassiona. Tot i així, no saps com començar o com canalitzar aquesta idea o canvi.
En aquest espai s’informarà de les diferents ajudes i eines per a l’emprenedoria així com s’exposaran casos reals d’èxit de requalificació i d’inserció laboral. A través d’aquestes experiències reals que ens explicaran els seus protagonistes, podrem analitzar i veure com dur a terme els nostres projectes laborals.
Aquesta activitat va dirigida prioritàriament a persones amb TALENT en recerca de feina o millora de la seva ocupabilitat.
Moltes persones han adquirit competències professionals en el lloc de treball, mitjançant l’experiència professional o formació no oficial, o tenen un TALENT, però no disposen de l’acreditació oficial. Com podem certificar aquests coneixements? Solament ho podem fer per la via Departament d’Educació? Sabem que és un Certificat de Professionalitat? Com funciona aquesta acreditació?
La ponent d’aquesta conferència, és l’Àurea Domínguez, CAP de Servei de Gestió de Programes del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya , se’ns donaran a conèixer els diferents programes de formació per a l’ocupació i el sistema de qualificació, així com les administracions que actuen en aquest sistema (SOC, Consorci de Formació Continua, Institut Català de les Qualificacions Professionals…)
En finalitzar la conferència, s’obrirà un espai per a dubtes sobre qualificacions, acreditacions i assessorament.
Aquesta activitat va dirigida prioritàriament a orientador/es laborals, tècnics de formació i persones amb TALENT en recerca de feina o millora de la seva ocupabilitat.
L’Elevator Pitch és una manera de compartir la nostra experiència i credencials de manera ràpida i eficaç amb persones que no ens coneixen. Si es fa correctament, aquest breu discurs permet presentar-nos a contactes professionals i empresarials de manera convincent. T’ajudarà a crear una xarxa de contactes, a aconseguir un treball o a connectar amb persones interessades en el teu projecte.
Durant el taller es presentaran les tècniques de comunicació que permeten de transmetre un missatge de menys d’un minut, centrant-se en l’essencial, qui som i què volem aconseguir. Al final del taller, aquest exercici serà enregistrat per tal d’analitzar a posteriori la comunicació verbal i no verbal del participant i poder així aconsellar sobre aquells aspectes millorables.
Aquesta activitat va dirigida prioritàriament a persones amb TALENT en recerca de feina o millora de la seva ocupabilitat.
Per a les persones interessades que vulguin realitzar aquest procés de descobriment, orientació i connexió amb el TALENT, s’habilitaran els espais: Descobreix, Orienta’t i Connecta’t, on podran rebre orientació i suport dels nostres tècnics especialistes. Aquesta acció es farà mitjançant tallers i activitats contínues i ininterrompudes durant tota la jornada.